maandag 26 januari 2015

Genaaid!

Ik had mijzelf voorgenomen om een naaicursus te volgen, ik kan al aardig overweg met de naaimachine, maar ik doe altijd maar wat, ik kan ook niet netjes naaien.

En nu was de tijd daar om mijzelf dit eens goed aan te leren, ik zocht op Google naar Naailessen Eindhoven en kwam al snel bij Miriam uit. 

Afgelopen woensdag had ik mijn eerste les.


Het is een leuk groepje mensen, niet te druk en iedereen is met iets anders bezig, de een maakt een broek de ander een tas, ik ben begonnen met wat lijnen naaien, eerst op papier zonder garen.


Toen ik daarvoor geslaagd was mocht ik verder op een lapje stof, uiteindelijk wordt dit een etui met een rits erin, waar ik al mijn naaispulletjes in kan bewaren


Hierboven zie je mijn eerste lapje, beetje een vrije vorm, ik ben nog niet heel handvast.
En ik kwam erachter dat ik nog nooit maar dan ook nooit met schoenen aan het gaspedaal van de machine had aangeraakt, ik vind het ook niet prettig. 

Aankomende woensdag trek ik stiekem mijn schoen uit en ga ik op mijn sok verder, hihi


Donderdagavond bestelde ik het boekje Allemaal rokjes van mme ZsaZsa, zij schrijft zo leuk, ook al kun je niets met de naaimachine dan is lezen in dit boekje zelfs leuk. Vrijdag werd het boekje bezorgd.

Er staat een handigheidje in het boek, als je patroon wil gaan tekenen dan is het handig als er gewichtjes op het papier liggen zodat het niet verschuift.
 Ik maakte patroongewichtjes uit het boek!

Gevuld met gele erwten

Zaterdag ook nog even bij de Greef in Stiphout
een paar leuke stofjes gescoord.

Hier zie je één van mijn stofjes voor mijn eerste rokje


Fijne avond en tot blogs
Liefs, 
Chantal
X

9 opmerkingen:

 1. Oh, wat spannend! Maar het ziet er al heel goed uit hoor, ik weet zeker dat binnenkort de prachtigste creaties van onder je naaimachine glijden; ik kijk er alvast naar uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Owww... Ik denk niet dat ik daar ooit aan begin. Super knap van je. De gewichtjes zijn al helemaal leuk, het stofje is top. Oftewel; ook ik kijk uit naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat gaat echt heel leuk worden...veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een nieuw avontuur! Super leuk Chantal!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het gaat helemaal goedkomen met jou! Dat geloof ik vast!
  Lachen... lijntjes naaien zonder garen op papier.... Dat deed ik toen de kids klein waren en ze wilden borduren!! Beetje stevig papier (karton), tekeningetje maken, met de naaimachine er overheen en..... borduren maar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat cool! Je gaat als een speer. Echt super gaaf! Liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooo, dan waas je echt vlak bij me toen je bij De Greef was! Je bent enorm op dreef en wat een leuke gewichtjes! Ik ben helemaal weg van je gekozen stofje, dat gaat vast een heel mooi en romantisch rokje worden! Heel veel plezier bij de naailes en ik kijk al uit naar alle mooie creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een idee! Patroongewichtjes.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goed idee om patroongewichtjes te maken. Ik heb best veel genaaid en patronen getekend, maar hier had ik nog niet aan gedacht. Weer iets bijgeleerd.
  Mooi stofje voor je eerste rokje.

  Veel naaiplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Sorry, voor de Woordvertificatie ;-(( ik heb op dit moment erg veel last van Spam.

Ik lees je reactie altijd met veel plezier.
Groetjes Chantal